Elbit Systems Presents Advanced Systems & Market Leading Capabilities

След като участва в големи програми за доставки в Обединеното кралство, включително проекта WatchKeeper UAS и програмата на Обединеното кралство за военни летателни системи (MFTS), Elbit Systems има за цел да продължи да разширява бизнеса си в Обединеното кралство, като използва глобалния си опит и репутация, предоставяйки доказани напреднали технологии и иновативни решения за да отговори на специфичните нужди на британския пазар. На Defence & Security Equipment International (DSEI) 2017, в ExCel в Лондон на 12-15 септември 2017 г., Elbit Systems ще покаже набор от водещи на пазара технологични решения, предназначени да отговорят на предизвикателствата на утрешното бойно поле.

Щанд на фирмата S2-320 ще се фокусира върху четири основни области:

От сензор до стрелец: Демонстрация на мрежови компоненти на Digital Fires

Посетителите на щанда на компанията ще изпитат демонстрация на авангардно, доказано на практика решение за дигитални пожари. Сценарий, състоящ се от демонтирани сили, монтирани и щабни единици, ще демонстрира гъвкав подход за преодоляване на предизвикателства на бойното поле, включително сложен терен, цели с кратък живот, неблагоприятни условия на видимост, смесено население и безопасност на силите. Демонстрирайки набор от възможности и системи на Elbit System, демонстрацията на живо започва с прихващане на цел от демонтирани активи, безпроблемно разпространяване на данни за „повикване за огън“ в тактически ешелони, поставяйки на опашка разгръщането и активирането на прецизно направляваните боеприпаси от монтиран на леко превозно средство напълно автономен 120 мм минометна система. See the article : Considerations For Counterparties Whose Swaps Are Transferred … – Mondaq News Alerts.

Решението ще бъде представено чрез редица възможности на оборудването, състоящо се от следните основни компоненти:

Демонтирана ситуационна осведоменост (DSA): Войници, напълно оборудвани с DOMINATOR™, добре тестваният пехотен модерен комплект за войници на компанията, състоящ се от вътрешни хардуерни компоненти и приложения на бойното поле, интегрирани с усъвършенствана товарна система.

C5I2SR слой: Демонстрация на Combat NG от най-новото поколение на доказаната в борбата система C4ISR на Elbit Systems за полева артилерия и системата TORC2H™, оперативното приложение за командване и контрол. Всички работят на усъвършенствани военни устройства за крайни потребители (EUD): RAPTOR™, ETC™ и SMARTVIEW™.

Радио и комуникационни системи: Пълен пакет от системи за софтуерно дефинирано радио (SDR), позволяващи стабилна комуникация между всички звена и ешелони, състоящ се от фамилия E-LynX™ от тактически IP радиостанции с множество вълнови форми, включително MCTR-7200, PNR-1000 леко персонално мрежово радио, HF- 8000 мултиадаптивни HF радио системи за непрекъснати комуникации на дълги разстояния и GRX-8000 ECCM висококапацитетна радиорелейна система с честотно прескачане.

Актив за монтирани пожари: Леко превозно средство 4X4, оборудвано с компютъризирана и напълно автономна 120-милиметрова минохвъргачка с мек откат на SPEAR MK2 Elbit Systems, GPS и лазерно насочвана 120-милиметрова минохвъргачка, доказан в битки високоефективен подобрен тактически компютър (ETC), SmarTMR™ усъвършенствано устройство за маршрутизиране и централно изчисление , ELSAT 2100 тактическото сателитно решение за комуникация в движение отвъд пряката видимост и Системата за лазерно предупреждение (E-LAWS) и Системата за откриване на заплахи (TDS) на Elbit Systems.

Дисплеи, монтирани на главата

IronVision™ Посетителите на щанда на компанията ще могат да изпробват иновативните „Прозрачни брони“ на Elbit Systems, монтирани на каски (HMD) за танкове и бронирани превозни средства. Чрез прилагане на световно признатата въздушна технология “head-up, eyes-out” на Elbit Systems към средата на затворено излюпено бронирано превозно средство, IronVision™ генерира изображение, което позволява на екипажа да “вижда през” своите бронирани превозни средства, като им помага да преодолеят присъщите ограничения на видимостта , като същевременно подобрява ефективността и безопасността на мисията. Усъвършенстваните сензори предават в реално време, с нулева латентност, видео с висока разделителна способност към HMD, осигурявайки на екипажа естествен, конформен изглед на околностите на превозното средство. Предварително заредената информация за терена и препятствията, съчетана с интелигентна, интуитивна символика, предоставя единен, интуитивен образ на външния свят, облекчавайки екипажа от умственото натоварване от необходимостта да интерпретира данни от множество източници, като същевременно подобрява осведомеността за ситуацията. To see also : Linux 5.12 To Support USB4 “Security Level 5” To Disable PCIe Tunneling.

Brightnite™ Посетителите на щанда на компанията ще могат да се насладят на демонстрация на виртуална реалност на системата BrightNite, която позволява интуитивен полет с ориентация с главата нагоре и очите навън при изключително ниска видимост. Тази система е многоспектърно решение за панорамно пилотиране от край до край, което обединява множество дневни и нощни камери в една ясна интуитивна пилотска картина, независимо от външните светлинни условия и доставя пейзажния пейзаж директно до двете очи на пилота, включително 2D символика на полета, 3D символиката на мисията и уникалната символика на Elbit Systems за изчакване.

Безпилотни системи

Skylark™ 3 (показва се в макет) Тактическа мини-UAS, оптимизирана или за демонтирана, или за базирана на превозно средство работа, предоставяща способности за органично въздушно разузнаване, наблюдение, прихващане на цели и разузнаване (ISTAR) на ниво дивизия, бригада и батальон (100 км линия на видимост), което позволява защита на силите, конвоите и стратегическата инфраструктура. Skylark 3 позволява извършването на текущи тайни операции, осигурявайки разузнаване в реално време денем и нощем. To see also : Using SDR to Build a Trunk Tracker – Police, Fire, and EMS Scanner.

Skylark™ I-LEX (показва се в макет) Преносим напълно работещ електрически задвижван UAS, най-подходящ за органично разузнаване „отвъд следващия хълм“, противодействие на бунтовниците и мисии за защита на силите (40 км линия на видимост), както и граждански приложения, включително охрана на периметъра, граница и крайбрежно наблюдение, борба с тероризма и различни мисии за правоприлагане.

ReDrone е усъвършенствана система за защита срещу дронове, предназначена да открива, идентифицира, проследява и неутрализира различни видове дронове в определено въздушно пространство. Системата е способна да определя както дрона, така и посоките на неговия оператор. Усъвършенстваната система за откриване осигурява 360-градусова защита на периметъра и пълна, актуална информация за ситуацията. Може да се справя и с няколко дрона едновременно. След откриване на цел, системата ReDrone прекъсва комуникацията на дрона с неговия оператор, блокира неговите радио и видео сигнали и GPS данни за позициониране и го изпраща извън пътя, предотвратявайки извършването на атака.

Чайка™ е система за безпилотен надводен кораб (USV). Seagull е оборудван да изпълнява разнообразни мисии с модулни полезни товари, като потапящ сонар и торпеда за откриване и ангажиране на подводници, теглен сонар за странично сканиране/SAS и полезни товари за идентифициране и неутрализиране на мини. Seagull също е проектиран да изпълнява безпилотни морски мисии като защита на критични морски зони, електронна война, мисии за хидрографско проучване и др. Seagull извърши успешни демонстрации, като картографира позната и непозната територия при екстремни условия на плаване.

Системи за електронна война (EW).

Elbit Systems предлага широка гама от технологично превъзходни и оперативно доказани EW решения за военноморски, сухопътни и въздушни среди.

Чрез мултимедия ще бъдат представени:

АКВА МАРИН е семейство от доказани в битки цифрови, модулни военноморски EW комплекти за първа и втора линия морски платформи, работещи в крайбрежни и сини води. AQUA MARINE предоставя на днешния военноморски флот възможности за ситуационна осведоменост, цялостно честотно покритие, висока вероятност за прихващане, иновативна обработка на сигнали и усъвършенствани технологии за заглушаване. Модерни алгоритми, включващи изкуствен интелект (AI), се използват за генериране на реалистична визуализация на арената за оператора. Лазерно предупреждение, COMINT, самозащита на кораба и отбрана на група от задачи, подправени до цялостен EW образ, се представят и докладват по най-ефективния начин на командира на кораба, също така да се използват от други бойни системи на борда на кораба. Тези системи се основават на обширния полеви опит от над четири десетилетия успех с клиенти по целия свят.

TIMNEX III е оперативно доказана система за събиране на разузнавателна информация (ICS) за военноморски операции. Тази система за сигнално разузнаване (SIGINT) интегрира подобрени възможности за електронни мерки за поддръжка (ESM), електронно разузнаване (ELINT) и комуникационно разузнаване (COMINT), както и усъвършенствана цифрова обработка, за да се справи със сложната, многостранна съвременна електромагнитна среда.

Light SPEAR™ е уникална система за електронна атака (EA) и система за самозащита за безпилотни летателни системи (UAS), Light SPEAR е компактна, изключително лека система за заглушаване за самозащита за UAS. Той подобрява оцеляването на UAS и отговаря на нарастващата нужда от работа и събиране на точни разузнавателни данни в силно враждебна среда. Системата позволява лесна интеграция с набор от предаватели и платформи, а ниската консумация на размер, тегло и мощност (SWaP) я прави идеална EW система за множество оперативни платформи.

Минометна система SPEAR MK2 © Elbit systems

All-in-Small™ Пълен пакет за самозащита във въздуха Изключително малък и лек интегриран комплект EW в едноредови сменяеми модули All-in-Small може да бъде ефективно интегриран със системите за директно инфрачервено противодействие (DIRCM) благодарение на откриването на висок обхват и намирането на посока (DF) точност и позволява бързо и ефективно заглушаване.

Семейство ЛАПИ е доказано в борбата междуплатформено семейство от инфрачервени (IR) пасивни системи за предупреждение във въздуха. Цялостно решение за самозащита, PAWS осигурява ефективна защита за всички типове въздушни платформи срещу най-предизвикателните съвременни и бъдещи заплахи. Той открива следите и идентифицира входящите ракети, предупреждава и инициира своевременно изстрелване на ракети и прецизно насочва DIRCM към приближаваща ракета. PAWS се инсталира в разпределена конфигурация върху обшивката на самолета, в специална капсула/отделение или в пилон и работи или като самостоятелна, самостоятелна система, или като част от пълен EW пакет.

Пазител на въздуха е унифицирано решение за въздушно разузнаване и EA за мисионерски самолети. Air Keeper безпроблемно интегрира широка гама от възможности за събиране на разузнавателна информация и EW, което позволява мощен контрол върху електромагнитния спектър. Комбинирайки оперативни елементи – ESM/ELINT, електронни противодействия (ECM), COMINT, заглушаване на комуникациите (COMJAM) и командване и контрол (C2) – всички управлявани и управлявани от един обект на борда на платформа, той предоставя на командирите на мисии пълна, електронна картина на арената в реално време, докато насочвате към комуникации, радари и други активи, за да намалите ефективността на вражеските радари и комуникационни системи. Той позволява преобразуване на всеки съществуващ товарен, транспортен или пътнически самолет в самолет за стратегически и тактически специални мисии (като събиране на разузнавателна информация и EA) и може да бъде интегриран със съществуващи решения за самозащита на борда на платформата.

Интегрирана система за електронна война (IEW) е много усъвършенствана, напълно интегрирана ESM/ELINT, COMINT, ECM, COMJAM и система за командване и контрол за всички оперативни EW изисквания. IEWS решението позволява пасивно и активно разузнаване, включително събиране, обработка и експлоатация, EW противодействие и командване и контрол, цялостна, интегрируема и адаптивна система „всичко в едно“. Той предоставя на вземащите решения пълна SIGINT и EW картина в реално време на арената и мощно реагира на съществуващи и възникващи заплахи от въздушни, военноморски и наземни платформи, позволявайки осведоменост за ситуацията в реално време и едновременна работа на елементи за електронна поддръжка ( ES) и EA.

Относно Elbit Systems

Elbit Systems Ltd. е международна високотехнологична компания, ангажирана в широк спектър от отбрана, вътрешна сигурност и търговски програми по целия свят. Компанията, която включва Elbit Systems и нейните дъщерни дружества, работи в областта на аерокосмическите, сухопътните и военноморските системи, командването, контрола, комуникациите, компютрите, разузнавателното наблюдение и разузнаването („C4ISR“), системите за безпилотни летателни апарати, усъвършенствана електрооптика, електрооптични космически системи, EW комплекти, системи за сигнално разузнаване, връзки за данни и комуникационни системи, радиостанции и кибербазирани системи. Компанията също така се фокусира върху надграждането на съществуващи платформи, разработването на нови технологии за отбрана, вътрешна сигурност и търговски приложения и предоставянето на набор от услуги за поддръжка, включително системи за обучение и симулация

Comments are closed.