The Government Accountability Office continues to critique the Department of Defense’s administration of narrowband satellite communications

Според нов анализ на Службата за държавна отчетност (GAO), американските военно -спътници за теснолентови комуникации са претоварени, с недостатъчен капацитет, за да задоволят нуждите на клиентите. Системата за мобилни потребители (MUOS), която представлява мрежа от 5 геосинхронни спътника, управлявана от ВМС на САЩ, е темата на доклада, публикуван на 2 септември. преди две десетилетия.

Въпреки че цялото съзвездие MUOS е в орбита в продължение на 4 години, Министерството на отбраната не е предоставило достатъчно потребителски телефони и терминали, които да се възползват от по -модерния полезен товар с широколентов код с множествен достъп (WCDMA). Повечето клиенти имат по-стари терминали, които могат да комуникират само с историческия ултрависокочестотен (UHF) товар на MUOS. GAO по -рано критикува Министерството на отбраната по този въпрос и този последен доклад показва, че проблемите не са разрешени.

„Министерството на отбраната не успя да се възползва от подобрените възможности на системата, като например 10-кратно увеличение на комуникационния капацитет. Според GAO забавеното доставяне на подходящи радио терминали на потребителите от военните служби е една от основните причини. В отговор на констатациите на GAO, Министерството на отбраната заяви, че финансира и разработва стратегии за ускоряване на доставките и доставката на такива терминали. Космическите сили на САЩ наскоро поеха работата на системата MUOS от ВМС.

„Нуждите на потребителите ще продължат да бъдат неизпълнени, докато Министерството на отбраната не разгледа алтернативни възможности и не предприеме действия за предлагане на други краткосрочни теснолентови възможности, докато преминава към усъвършенствани възможности на MUOS“, завърши GAO. Изследването също така предупреждава, че Министерството на отбраната ще се сблъска с проблем при избора на това, което идва след текущия капацитет на MUOS, за да се гарантира, че изискванията на SATCOM на теснолентовия боец ​​са удовлетворени преди 2034 г., когато се очаква съществуващата система MUOS да намалее.

През годините GAO наказва Министерството на отбраната за разединеното му администриране на програмата MUOS. Военноморските сили отговаряха за придобиването на наземните системи и спътниците. Все пак основните потребители бяха наземният персонал на армията и морската пехота, който отговаряше за закупуването на техните терминали MUOS.

Първоначално военноморските сили и армията планираха да разполагат сателити MUOS и съответните терминали едновременно, но техническите проблеми потиснаха този план. GAO съобщи, че ВМС са започнали разработването на MUOS през 2004 г. и са имали проблеми по време на експлоатационните тестове. Същата година армията започва да изгражда мобилни, дефинирани от софтуера радиотерминали, някои от които може да са съвместими с MUOS, но също така попадат в проблеми с развитието.

Според GAO, Пентагонът трябва да обмисли допълнителни възможности за предоставяне на теснолентови спътникови комуникационни възможности в близко бъдеще. Също така беше предложено Министерството на отбраната да преразгледа своите бъдещи изисквания за теснолентова спътникова комуникация, така че космическите сили да могат да започнат да проектират програма за замяна на MUOS.

Comments are closed.