Barrett Communications – HF Radio System Specialists

Високочестотни радиокомуникационни системи за летища

Когато се обединят с други аксесоари и опции на Barrett, приемо-предавателите Barrett HF могат да осигурят цифрова гласова връзка, имейл, чат, трансфер на файлове и телефонна връзка.
Read also : IAS officers’ body expresses gratitude to PM for recognising Mohapatra’s contribution.

Шифроването се предлага под формата на стандарти DES-56 и AES-256 заедно с цифрови гласови опции. Тази допълнителна сигурност предлага спокойствие при работа с чувствителни ситуации.

Уникалният дизайн на системите на Barrett HF дава възможност на интеграторите и крайните потребители да персонализират своята инсталация, за да отговорят на уникалните индивидуални изисквания на потребителя. Независимо дали става дума за устойчиво на шум дистанционно управление през сериен, IP, оптичен или други носители, системите Barrett са проектирани да отговарят на сложни изисквания за инсталиране.

See the article :
Improving high-frequency trade: Using artificial intelligence, machine learning and software-defined radios to…

ВЧ приемо-предавател за радиосистеми на летището

Приемо-предавателят Barrett 4050 HF SDR е в центъра на гамата HF на Barrett. Read also : Software Defined Radio Market Size and Forecast to 2028. Включващ ARINC 32, Selcall и ALE съвместимост, този високочестотен приемопредавател е силно приспособим за всяка среда.

Barrett 4050 може да бъде монтиран в превозни средства за мобилна високочестотна комуникация или настройка на базова станция за постоянно решение. Това е идеално за различни приложения, вариращи от контролни кули до аварийни превозни средства на място.

Пълноцветният LCD сензорен дисплей дава несравнима удобство за потребителя с лесни за четене икони, променливи цветни теми и множество езици, включени в една система.

С възможността за интерфейс чрез безжична или Ethernet връзка, Barrett 4050 позволява интеграция в съществуващите компютърни мрежи. Тази връзка поддържа дистанционното управление на техния приемопредавателен интерфейс. Това означава, че обажданията могат да се извършват от приемо-предавател чрез мобилен телефон или смарт устройство, като същевременно се гарантира гъвкавост.

This may interest you :
11/03/2021 The Chinese Institute of Technology in Harbin is applying for IARU…

Мощна летищна комуникационна предавателна система

Предавателната система Barrett 4075 с висока мощност използва линеен усилвател с течен охладител за усилване на сигнала, изпратен от възбудителя (приемо-предавател Barrett 4050 HF SDR). Това позволява по-голяма сила на сигнала и разстояние на предаване.
See the article : The Open Networking Foundation, AirHop, Facebook and Telecom Infra Project Demonstrate First O-RAN-Aligned, xApp-Powered Open RAN Solution.

Предлага се в конфигурации от 500W и 2kW, допълнителната мощност, предоставена от линейния усилвател, засилва излъчванията, позволявайки сигналът да се приема на далеч по-голямо разстояние, отколкото използването само на трансивър.

Сдвояването на предавателната система с висока мощност Barrett 4075 с насочени антени може допълнително да подобри приемането на излъчен сигнал. За повишена мобилност системата може да бъде монтирана в здрав 19-инчов корпус за багажник.

See the article :
LIVE: A solar eruption seen in the sky over Newport Gwent  Argus in…

HF система за проследяване на летищните активи

Системата Barrett 4077 HF Map n Track използва HF за редовно актуализиране и показване на географското местоположение на летищните активи.

Функцията GPS Push на приемо-предавателя 4050 позволява на мобилните приемо-предаватели в полето да изпращат автоматично планирани GPS позиции до базова станция. Базовата станция получава тези координати и ги показва на карта. Автоматизацията на GPS Push премахва необходимостта от постоянно актуализиране на текущото местоположение. Ако трансивърът е включен, координатите ще продължат да се изпращат по график.

Софтуерните карти могат да бъдат персонализирани от оператора на компютъра, за да създадат коридори и зони за изключване и да ги слоят върху съществуващия дисплей на картата. Операторът ще бъде предупреден, ако даден актив напусне безопасна зона или влезе в опасна. Тези зони могат да бъдат модифицирани по всяко време, за да се адаптират лесно към промените в ситуациите и входящата информация.

Изпращайте и получавайте имейли по високочестотна радиовръзка

Пощенската кутия на радиото Barrett 4020 HF позволява изпращането и получаването на имейли чрез HF радиовръзка. Пощенската кутия на шлюза се свързва с интернет и разпространява редовни имейли в своята HF мрежа.

Това е полезно за отдалечени сайтове, където има ограничена или липсваща съществуваща инфраструктура. Персоналът може да се свърже с горещата точка на пощенската кутия чрез Wi-Fi, за да изпраща и получава имейли както обикновено. Пощенската кутия може да бъде програмирана да приоритизира определени ключови думи или получателите незабавно да разпространяват такива имейли извън обичайния си график.

Малкият профил на Barrett 4020 HF Radio Mailbox може лесно да бъде монтиран отстрани на приемо-предавателя Barrett 4050 HF SDR, вътрешността на автомобила или стандартна 19-инчова стойка за безпроблемно интегриране с пълната гама Barrett.

Антени и мачти за радио инсталации на летището

Barrett предлага изчерпателна селекция от мачти и антени, подходящи за всяка високочестотна инсталация. Широколентовата серия от 912 антени на базовата станция осигурява насочени лъчи, когато са настроени в хоризонтална конфигурация или по-многопосочни, когато са инсталирани в обърната конфигурация „V“.

Лек и устойчив на корозия, серията 912 предлага до 1kW възможности за работа с радиочестоти. Налични са подходящи мачти и опции за заземяване за всички доставени антени.

Автоматичната настройка на ВЧ антената Barrett 2019 е предназначена да допълни мобилните инсталации на приемо-предаватели на Barrett HF. По-скоро на 125W, той може да бъде монтиран на превозно средство и е сдвоен с двусекционна антена за бита като стандарт.

Възможността за почти вертикална честота на Skywave (NVIS) може да бъде постигната чрез комбиниране на 2019 HF антена за автоматична настройка с антената на Barrett NVIS Whip. 2019 автоматично настройва своята настроена дължина за всяка честота преди предаване.

Относно Barrett Communications

Barrett Communications има повече от 40 години опит в производството на високочестотни радиостанции. Първото радио на компанията, F24, е разработено като високочестотна радиостанция за австралийския авиационен сектор през 1976 г., пуснато в съответствие с новото законодателство, изискващо малките въздухоплавателни средства да бъдат оборудвани с единична HF радиостанция. По времето, когато F24 беше пенсиониран през 1992 г., бяха продадени повече от 6000 броя.

Базиран в Перт, Западна Австралия, с офиси в щата Ню Йорк, САЩ и Хемпшир, Великобритания, екипът на Barrett е предоставил решения от световна класа на клиентите на всеки континент, включително Антарктида.

Моля, използвайте формуляра за запитване на тази страница, за да се свържете с нас.

Comments are closed.